Invalidnost

Osobe koje je pogodila invalidnost vjerojatno nikad više neće biti u prilici kupiti novu nekretninu ili novi automobil.

Po podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo(1) na dan 3. 5. 2019. je u Hrvatskoj živjelo 511 281 osoba s invaliditetom, što je oko 12% ukupnog stanovništva. Posebno zabrinjavajući podatak jest to što je od toga 42% invalida u radno aktivnoj dobi, 20 - 64 godina. Ako uzmemo u obzir da je prosječna invalidska mirovina(2) u istom razdoblju iznosila 2056 kuna, onda je jasno kako izgleda život osoba s invaliditetom.

 (1) Hrvatski Zavod za javno zdravstvo (2019). Izvješče o osobama s invalidetom u RH.
(2) Statističke informacije Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje godina XVIII., broj 5/2020.

S financijskoga je gledišta trajni invaliditet jedna od najtežih stvari koja nam se može dogoditi jer veliku većinu invalida, uz invalidnost, pogodi i siromaštvo.
Velika pogrešku rade i korisnici kredita koji pri uzimanja kredita osiguraju samo smrt. Ta praksa proizlazi iz toga što banke najčešće imaju takav uvjet budući da tako osiguravaju sebe: kredit se vraća iz osiguranja ako dođe do Vaše prijevremene smrti u vremenu otplate kredita.

A kako biste Vi otplaćivali kredit ako bi Vam se dogodila invalidnost? Kako bi se to odrazilo na standard Vaše obitelji? Kako biste plaćali spomenuti kredit, najam, režiju, hranu, odjeću, obuću, školovali djecu, održavali automobil i dr.?

Osobe koje je pogodila invalidnost vjerojatno nikad više neće biti u prilici kupiti novu nekretninu ili novi automobil. To je jasan pokazatelj kako je onaj koji stvara prihode bitniji od plodova koji su proizašli iz njegova rada.

Nudimo Vam inovativna dopunska osiguranja invalidnosti uslijed nezgode već od 1,62 eura mjesečno.